De la teatru, la minister. Cine este Boris Focşa

Embed:

Boris Focşa are o experienţă teatrală de aproape două decenii, iar acum conduce Ministerul Culturii. În această funcţie a fost înaintat de către Partidul Democrat, în septembrie 2009, chiar dacă nu era membru al formaţiunii politice.

Boris Focşa a jucat pe scena Teatrului Naţional "Mihai Eminescu", a fost regizor la Teatrul rus "A. P. Cehov", apoi director artistic al Teatrului Republican "Luceafărul". De asemenea, a fost şi membru al Consiliului de Observatori al Companiei publice Teleradio-Moldova, dar şi specialist coordonator în cadrul Ministerului Culturii.

Anul trecut, Boris Focşa s-a pomenit într-un scandal mediatic, după ce a fost prins băut la volan de către agenţii de circulaţie. Atunci, oficialul a refuzat să facă testul de alcoolemie şi susţinea că a venit să-l ajute pe consilierul său, Dumitru Acriş, care, la fel, ar fi condus în stare de ebrietate.

După acest incident, mai mulţi lideri de opinie au declarat că demnitarul trebuie să-şi dea demisia. Ulterior, preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că ministrul Culturii a ajuns în această situaţie din lipsă de experienţă.

Boris Focşa s-a născut în 1968, în satul Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti. A studiat actoria şi regia la Facultatea de Artă Teatrală. Este căsătorit cu actriţa Stela-Mirela Focşa, care acum este director al Teatrului Republican "Luceafărul" şi are două fete.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu