De la petrecere direct la spital. Mireasa şi câţiva învitaţi s-au ales cu toxinfecţie alimentară

Embed:

21 de nuntaşi, printre care mireasa şi naşul, au ajuns de la petrecere direct la spital, după ce au chefuit într-un restaurant din oraşul Cricova. Toţi s-au ales cu toxinfecţie alimentară.

17 invitaţi sunt sub supravegherea medicilor. Două dintre victime sunt copii, care au patru şi opt ani. Între timp, activitatea localului unde a fost organizată nunta a fost suspendată pe durata anchetei. 

Petrecerea a avut loc vineri seara, iar oamenii au început să se simtă rău chiar a doua zi. Opt nuntaşi, inclusiv doi copii, sunt internaţi în două spitale din Capitală. Alte opt persoane au ajuns la spitalul din Străşeni şi una - la cel din Soroca. După cel mai important eveniment din viaţa ei, şi mireasa a nimerit pe mâna medicilor. Tânăra este internată la Spitalul "Toma Ciorbă". Nici mirele nu se simte mai bine, dar urmează tratamentul acasă.

"Noi nu am adus mâncare, doar fructe, biscuiţi şi bomboane. Aşteptăm ce o să spună, am dat la analize toată mâncarea şi o să vedem ce o să spună. "

Tot sâmbătă pe la amiază a avut primele simptome de toxiinfecţie alimenatră şi naşul.

"Am dormit aş bine şi după aceea a început aşa, îmi era frig, afară câte grade şi în casă... şi am început să frecventez veceul bine. Şi eu şi fetiţa", a spus naşul, Raman Istati.

La nuntă au fost 124 de invitaţi. Oaspeţii spun că nu au observat ceva suspect la mâncarea de pe mese.

"Nici nu tare am mâncat, din toate am gustat tare puţin. Nici nu puteam mânca, e cald."

" Am febră, dureri în stomac"

Medicii spun că pacienţii sunt în afara oricărui pericol.

"Starea lor la moment este semi gravă, la internare ei prezentau febră, cefalee, vomă, dureri în burtă şi scaun diareic", a spus şefa de secţie la  Spitalul "Toma Ciorbă", Paulina Jîmbei.

Alimentele au fost supuse unor expertize şi urmează să se stabilească sursa intoxicaţiei.

"A fost format un grup de lucru care au fost la faţa locului. Şi am prelevat 19 probe pentru investigaţii microbiologice, de asemenea s-au prelevat probe din materie prime ca carnea de porcină, carnea de pui şi de iepure, probe de ouă de găină probe de caşcaval şi de legume. De asemenea au fost prelevate probe şi de la angajaţi. "

Dacă probele vor arăta că oamenii s-au îmbolnăvit din cauza bucatelor pregătite de angajaţii restaurantului, atunci administratorul localului va fi amendat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu