De la mecanic, la tenor: Povestea impresionantă de viaţă a tenorului român, Sorin Lupu

Embed:
A lucrat mecanic de locomotivă, însă talentul şi dragostea pentru muzică l-au ajutat să devină un cântăreţ de operă remarcat în toată lumea. Este povestea impresionantă a tenorului român Sorin Lupu. Artistul a venit în Moldova pentru a participa la Festivalul de muzică clasică "DescOperă". Ajuns la Chişinău, el a fost provocat de jurnalişti să cânte un cuplet chiar în tren.

Sorin Lupu povesteşte că mai bine de 10 ani a lucrat mecanic de locomotivă la o mină din Paroşeni, Valea Jiului. În tot acest timp, visa, în secret, la o carieră pe scena operei.

"Era un vis din copilărie, îmi plăcea să cânt, dar îmi era ruşine să cânt. La insistențele unchiului meu. El spunea: tu eşti tenor şi trebuie să te apuci să cânţi", a spus Sorin Lupu, tenor. 

Artistul cântă pe cele mai celebre scene din Europa şi se poate lăuda cu roluri principale în opere ca "Otelo", "Carmen", "Boema" sau "Traviata".

Sorin Lupu spune că este mândru că a fost invitat la Festivalul "DescOperă".

"Sunt invitat pentru partea din "Carmina Burana", partea tenorului, este o parte dificilă, atât ca şi ambitus vocală, cât şi instrumentală, dar îmi face o deosebită plăcere să fiu invitat aici", a spus Sorin Lupu, tenor. 

Doritorii de a merge la festivalul de muzică clasică în aer liber sunt aşteptaţi de vineri până duminică la Butuceni. Evenimentul aflat la a treia ediţie este organizat sub egida Ministerului Culturii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu