De la dansatoare, la designer. Svetlana Cervinscaia s-a reprofilat şi a început să creeze costume inedite

Embed:
O fostă dansatoare s-a reprofilat şi a început să creeze costume inedite. Lucrările Svetlanei Cervinscaia sunt purtate atât de dansatori de la noi, cât şi din Belarus şi Israel. Pentru a se inspira, femeia mai întâi ascultă melodia pe care urmează să fie pus în scenă dansul.

În prezent, Svetlana munceşte la un costum care va avea 5 mii de pietre decorative.

"Un costum, începând de la proiectare şi luând în consideraţie toate măsurările, ia undeva de la trei şi până la cinci, şase zile. Cel mai greu costum este de realizat pentru gimnastică sportivă. Sunt ansamblate foarte multe pietre", a menţionat Svetlana Cervinscaia, designer.

Alina Orendocica are peste zece costume cusute în atelierul Svetlanei Cervinscaia. Ultimul a fost inspirat din povestea "Alice în Ţara Minunilor".

"Cred că nu este posibil să te prezinţi într-un costum simplu, pentru că nu este frumos şi nici nu ai încredere în tine", a spus Victoria Orendocica, dansatoare.

Părinţii care apelează la ajutorul Svetlanei pentru costumele de dans ale copiilor spun că sunt gata să aştepte oricât este nevoie, doar ca produsul să fie cel dorit.

"A înţeles perfect ce vreau şi ce am în vedere şi a ascultat muzia desigur a dansului Oliviei şi ne-a făcut anume dansul, Regina Albină pe care ea l-a prezentat acum la preselecţia europeană în România", a precizat Liliana Prado, clientă.

Costumele sale au fost purtate la diverse competiţii de dans, care s-au desfăşurat în România, Germania, Ucraina, Cehia.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu