De la anexarea Crimeei, economia Rusiei continuă să sufere. În cinci ani a scăzut cu 10 procente

Embed:
A trecut jumătate de deceniu de când Vladimir Putin a anexat peninsula ucraineană Crimeea, dar Rusia continuă să plătească şi astăzi pentru această acţiune.

Din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite şi Uniunea Europeană şi pe fondul scăderii preţului petrolului, economia Federaţiei Ruse a scăzut cu zece la sută. 

Tensiunile cu Occidentul au provocat şi scăderea semnificativă a investiţiilor străine. În pofida acestei situaţii, Moscova continuă să integreze Crimeea în economia sa. S-au investit miliarde de dolari în noile centrale nucleare şi construcţia podului care leagă Rusia continentală de peninsula ucraineană.

În data de 16 martie 2014, peste un milion de oameni au ieşit la urne şi au votat, sub supravegherea militarilor, pentru ieşirea Crimeei din componenţa Ucrainei. Două zile mai târziu, peninsula a fost anexată de Rusia.

În prezent, Rusia este pedepsită şi pentru incidentul produs în luna noiembrie a anului trecut în strâmtoarea Kerci, dar şi pentru implicarea în alegerile prezidenţiale din SUA.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu