De la 1 noiembrie se schimbă plăcile de înmatriculare ale maşinilor

Embed:

De mâine, Întreprinderea de Stat "Registru" va elibera plăcuţe de înmatriculare de model nou pentru vehicule, care vor avea elemente suplimentare de protecţie.

Astfel, culoarea fondalului câmpului pe care se amplasează stema de stat şi semnul distinctiv al Republicii Moldova va fi albastră. Celălalt câmp al plăcuţei, unde este scris numărul de înmatriculare, va rămâne de culoare albă.

De asemenea, va fi modificat şi numărul de ordine pe plăcile de înmatriculare pentru vehiculele persoanelor fizice şi juridice, cu excepţia organelor puterii de stat şi de administrare publică. Numărul de ordine pe plăci va fi compus din una, două sau trei cifre.

Pe verso a fiecărei plăcuţe va trebui imprimată emblema comercială a întreprinderii producătoare.

Plăcile de înmatriculare confecţionate şi eliberate până acum vor fi valabile şi vor putea fi schimbate la dorinţa proprietarului automobilului.

Preţurile pentru confecţionarea noilor plăci de înmatriculare rămâne acelaşi: pentru automobil – 390 de lei, remorci – 230 de lei şi motociclete – 190 de lei. Pentru numere solicitate la comandă, preţul variază de la 1000 până la 1500 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu