De Ispas, în toate bisericile din ţară au fost oficiate slujbe divine VIDEO

Embed:

Creştinii ortodocşi marchează astăzi Ispasul, o mare sărbătoare religioasă, ce semnifică înălţarea la cer a lui Isus Hristos. În toate bisericile din ţară sunt oficiate slujbe, iar în mai multe localităţi se sărbătoreşte hramul. La Catedrala "Naşterea Domnului", din Capitală, serviciul divin a fost oficiat de un sobor de preoţi în frunte cu Mitropolitul Moldovei, Vladimir.

Se spune că această zi este la fel de importantă ca şi Paştele. De azi, timp de zece zile, creştinii ortodocşi se salută cu "Hristos s-a înălţat".

"Azi sunt 40 de zile de la Paşti şi Isus Hristos sa înălţat în ceruri. Am venit să ne rugăm încă odată să ne dea sănătate, pace în ţară şi să ne rugăm ca viaţa oamneilor să fie mai bună", a spus o creştină.

"Este o sărbătoare mare ca în ziua de Paşti. Am venit să ne rugăm pentru sănătate, pentru familie", a menţionat un alt creştin.

Pentru că este zi de muncă, mai mulţi oameni au trecut pe la Catedrală, şi-au făcut cruce în grabă, după care au plecat la serviciu.

Am venit să aprindem câte o lumânare pentru cei apropiaţi, înainte de a merge la serviciu", a afirmat un om.

" Odată cu înălţarea Mântuitorului se încheie de acum activitatea Acestuia pe pământ. Fiecare dintre noi trebuie să fie în aceaste zile cuminţi şi să mergă la sfânta biserică", a spus parohul de la Catedrala "Sfânta Teodora de la Sihla", Ioan Ciuntu.

Înălţarea Domnului este una dintre cele mai mari 12 sărbători religioase ale anului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu