De Crăciun, Cristi nu-i cere lui Moşu jucării şi dulciuri, ci să-i fie reparată casa. Împlineşte un vis!

Embed:

Incendiul în care le-a ars casa le-a schimbat cursul vieţii. Acum, greutăţile se ţin lanţ. Nu au bani pentru a repara locuinţa, nu au bani pentru haine, alimente. Aşa că, micuţul Cristi din Sarata Galbenă nici nu îndrăzneşte să viseze la o sărbătoare de Crăciun.

Cristi se joacă, mingea şi alte două jucării sunt singurele care i-au rămas de pe urma incendiului care a distrus casa bunicilor. Şi a avut 13 jucării...

"Totul ardea, a căzut o bucată de lemn. Am văzut şi am plâns. Când am venit era totul albastru, ferestrele erau dărâmate, rupte", spune Cristi.

Dacă acum câteva luni erau o familie fericită şi aveau cel puţin strictul necesar, după incendiu au rămas aproape fără nimic. O singură cameră nu a fost distrusă de flăcări şi acolo se adăpostesc pe timp de iarnă.

Din cauza greutăţilor, în prag de Crăciun micuţul Cristi nici nu visează la o sărbătoare, dar îi cere lui Moşu altceva: "Să nu fie aşa greu în familie, să facă casa, uşile, totul să fie frumos şi bine".

Durerea este şi mai mare pentru că mama nu-i este alături. A plecat să câştige un ban peste hotare. Iar bunicii nu-i pot oferi micuţului aproape nimic.

"Leafa de 600 de lei şi ce faci cu banii aceştia? Cât de puţin, dar luăm ca nu chiar să rămână în drum, să se uite în gura la alţii", spune bunica lui Cristi, Valentina Covaliu.

După aceasta tragedie, singurul ajutor pe care-l primesc vine de la oamenii cu suflet mare.

"Ei, cu toată ruşinea, iaca m-a chemat şi la second hand şi mi-au dat tot câte o haină, câte un oghial mi-a dat, care şi cum. Şi lumea din mahală mi-a adus", spune femeia.

De Crăciun, Cristi merită să aibă parte de o sărbătoare.

"- Un Pom de Crăciun vrei? - Vreau", a spus Cristi.

Fiecare dintre noi poate împlini un vis. Dăruieşte o sărbătoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu