De ce vopseaua aplicată pentru marcajul rutier se şterge repede?! Explicaţiile responsabililor

Embed:

Prea multe maşini circulă pe străzile Capitalei, iată de ce vopseaua aplicată pentru marcajul rutier se şterge repede. Este explicaţia directorului întreprinderi "Exdrupo", Marcel Zastînceanu. Potrivit funcţionarului, rezultatele expertizei au demonstrat că vopsea
nu corespunde tuturor cerinţelor.

"- Majoritatea procedurilor care au fost executate corespund normelor, la una sunt careva abateri.
- Continuaţi să vopsiţi cu acea vopsea?
- Noi şi am continuat. Cu roşie lucrările s-au oprit. Da-ţi să luăm o singură intersecţie, Izmail cu Strada Calea Moşilor. Toate trecerile au fost făcute într-o noapte. Noi avem un flux mare de transport, iar vopseaua aplicată este pentru circa 20 mii de treceri, noi la zi am acolo vreo două mii de treceri", a declarat Marcel Zastînceanu, directorul "Exdrupo".

Drept soluţie, Zastînceanu a precizat că pe străzile mai aglomerate marcajul rutier se va efectua cu alt tip de vopsea, mult mai rezistent. În luna mai, municipalitatea a dat asigurări ca în termen de două luni vor fi marcate toate străzile din oraş. Două luni mai târziu, la solicitarea şefului de la Direcţia Transport, Adrian Boldurescu, cele 70 tone de vopsea au ajuns la expertiză, după ce s-a constat că vopseaua s-a şters pe alocuri, la nici o lună de la aplicare.

Cheltuielile pentru lucrările de marcaj în Capitală ajung la 4,2 milioane de lei, dintre care doar procurarea vopselei a costat 2 milioane de lei.

Lasă un comentariu