De ce Ucraina renunţă la toate elementele care o legau de Imperiul Rus și de Uniunea Sovietică

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că Ucraina renunţă la toate elementele care o legau de Imperiul Rus și de Uniunea Sovietică, scrie rador.ro.

Liderul ucrainean a făcut o declaraţie în acest sens la parada militară organizată, vineri, la Kiev, de Ziua Independenţei Ucrainei.

"Sarcina societăţii noastre şi a autorităţilor alese de aceasta este să asigure o independență ireversibilă şi o Ucraină mare și puternică, fără perspectiva revenirii în sfera de influență a Rusiei" - a afirmat Poroşenko, în faţa celor prezenţi la parada militară de la Kiev.

Petro Poroşenko a mai declarat că autorităţile ucrainene sunt determinate să "pună capăt apartenenţei nenaturale și necanonice a comunității ortodoxe ucrainene la Biserica Rusă".

"Problema obţinerii Tomosului de autocefalie de către Biserica Ortodoxă a Ucrainei trece dincolo de cadrul religios şi este o chestiune similară consolidării armatei, protejării limbii, luptei pentru aderarea la UE și la NATO. Este încă un punct de reper strategic pe drumul nostru istoric", a afirmat președintele ucrainean, Petro Poroşenko.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu