De ce trebuie să alegi Odesa, dacă vrei să evadezi pentru câteva zile din Capitală (VIDEO)

Dacă doriţi să vă faceţi o mică vacanţă, vă invităm în Odesa. În evul mediu în această regiune s-a întemeiat satul Moldoveanca, alcătuit din moldoveni, care devine ulterior un cartier al Odesei.

La data de 7 iunie 1794, la ordinul Ecaterinei a-II-a, a fost întemeiat orașul Odesa. Arhitectura orașului e asemeni celei din Veneția. Blocurile au puține etaje, paleta de culori te ademeneşte, dar şi portul situat de marginea oraşului te invită pe plajă.

Catedrala Schimbarea la Faţă este cea mai mare biserică din oraş. Se spune că aceasta fost construită timp de 12 ani, scrie prime.md.

Deribasovskaya este una dintre străzile foarte cunoscute din Odesa, mai exact e o stradă pietonală ce adună mii de turişti. Este numită astfel în memoria primarului José de Ribas, care a contribuit la amenajarea orașului.

Teatrul de Operă şi Balet, clădirea în stil neo-baroc, a fost deschis în 1887. Alături de treptele Potemkin reprezintă cele mai emblematice construcţii din Odessa.

Portul este situat pe coasta de nord vest a Mării Negre şi a fost construit timp de un secol. Iar priveliştea de aici îţi taie respiraţia pentru o secundă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu