De ce trebuie să adaugi zeamă de lămâie când pui ouă la fiert

Pe lângă faptul că ajută la detoxifierea organismului şi la menţinerea greutăţii corporale, lămâile au o serie de proprietăţi mai puţin cunoscute la gătit, scrie unica.ro.

Una dintre acestea este fierberea corectă a ouălor. Citeşte şi – Ce poți trata cu suc de lămâie, sare și piper Sucul de lămâie este secretul din spatele unor ouă fierte foarte bine, dar care rămân cu coaja intactă, chiar dacă au fost ţinute mai mult timp la temperaturi ridicate.

Tot ce trebuie să faci este să ungi ouăle crude cu zeamă de lămâie, înainte să le pui la fiert. Vei observa cum coaja acestora nu se va mai crăpa în timpul fierberii. De asemenea, zeama de lămâie se foloseşte şi pentru a decoji mai uşor ouăle fierte.

În acest caz, trebuie să torni o linguriţă de suc de lămâie în apa în care fierbi ouăle.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu