De ce nu sunt niciodată mulțumiți oamenii

În toată istoria umanității o întrebare a persistat mereu, oare de ce oamenii nu se pot mulțumi niciodată cu cea au, de ce nu sunt fericiți cu ce au.

O viață frumoasă, o casă mare, o mașină scumpă și o familie iubitoare par a fi suficiente pentru a umple paharul satisfacției umane. În aparență doar, pentru că în realitate întotdeauna ne vom dori mereu mai mult, scrie unica.ro.

De ce vrem mereu mai mult

E în natura noastră să ne dorim mereu lucruri și să visăm. Ne e dat să ne adaptăm mereu mediului și să evoluăm constant. De aceea ne dorim o versiune mai bună a noastră în viitorul apropiat, dar și îndepărtat.

Ne place să ne comparăm cu alții

Din punct de vedere financiar, emoțional, social și intelectual ajungem să ne comparăm cu alți oameni, ceea ce duce la o scădere a încrederii în forțele proprii, dar și a fericirii noastre. Ne dorim să avem întotdeauna ce are și celălalt.

Curiozitate

Curiozitatea este o sabie cu două tăișuri. Datorită ei evoluăm ca indivizi tehnologic și intelectual, dar din cauza ei căutăm mereu obiecte sau experiențe noi, care ne pot face nefericiți.

Ambiție

Ambiția umană nu cunoaște limite. Datorită ei am ajuns în spațiu și datorită ei avem vieți extrem de confortabile. Dar, din cauza ei ajungem să ne dorim lucruri scumpe și uităm de lucrurile care ne fac cu adevărat fericiți.

Nevoia de schimbare

Ne place tot ce e nou și neexplorat. De la o călătorie la un gadget nou, acesteschimbări ne fac temporar fericiți, până intervine plictiseala sau rutina și căutăm să schimbăm mereu ceva în viața noastră.

Vrem să le facem pe plac altora

O dorință absolut umană este aceasta de a fi pe plac altora, de a îmbunătăți imaginea noastră în ochii altor oameni. E o misiune dificilă care creează satisfacție temporară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu