De ce nu s-au folosit elicoptere cu apă pentru stingerea incendiului de la Notre-Dame

Propunerea președintelui SUA, Donald Trump, de a stinge focul de la Notre Dame cu ajutorul “cisternelor aeriene” a creat vâlvă în mediul online.  Multe voci au criticat autoritățile franceze pentru modul în care au acționat pentru stingerea incendiului.

"Este ca și cum ai fi jucat bowling cu catedrala, totul s-ar fi prăbușit.

Un Canadair înseamnă o cisternă cu 6.300 litri de apă. Echivalentul unui bloc de beton de 3 tone, lansat cu 250 km/h", a răspuns marți purtătorul de cuvânt al Securității civile, pentru AFP, potrivit 

Acesta spune că pericolul s-ar fi extins la imobilele din jur, din cauza blocurilor de piatră proiectate în jur.

"Lansarea de apă din avioane asupra unui astfel de edificiu ar fi antrenat prăbușirea în integralitate a structurii", a scris luni seara, pe Twitter, Securitatea civilă.

Incendiul care a distrus Catedrala Notre Dame din Paris a fost cauzată cel mai probabil de un accident, conform primul verdict al procurorilor după ce pompierii au reuşit să lichideze focul, anunţă Reuters.

"Suntem în favoarea teorii unui accident", a anunţat procurorul Remy Heitz, care a adăugat că nu mai puţin de 50 de persoane lucrează la ceea ce se va anunţa a fi o investigaţie extrem de lungă şi complexă.

În afara unui pompier, nicio persoană nu a fost rănită în urma incidendiului care a pornit după ce accesul publicului a fost închis pentru perioada nopţii.

Procurorii nu vor putea fi intra în interiorul Guvernului până când experţii nu vor fi convinşi că zidurile nu prezintă niciun risc de prăbuşire.

Poliţia a început de la primele ore de marţi să audieze muncitorii care lucrau la renovarea imobilului, scrie b1.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu