iOS 8 se apropie cu paşi repezi de iPhone-urile şi de iPad-urile utilizatorilor, însă după ce faci upgrade-ul e greu, dacă nu imposibil, să dai înapoi şi să treci la o versiune mai veche. Sistemul de operare a venit cu câteva îmbunătăţiri, cu o mai bună comunicare între iPhone-uri, iPad-uri şi Mac-uri şi cu câteva aplicaţii care să te facă mai productiv.

Înainte să descarci noul iOS 8, trebuie să iei în calcul unele aspecte. Întâi de toate, s-ar putea să ai probleme cu câteva aplicaţii. Dezvoltatorii au putut să testeze de ceva vreme noul sistem de operare, însă nu chiar toate aplicaţiile au fost updatate în timp util, aşa că s-ar putea să fie nevoie să aştepţi câteva săptămâni bune până să le poţi folosi.

Apoi, cei care descarcă la început sistemul de operare, s-ar putea să se loveasca de erori. În cazul oricărui sistem de operare proaspăt lansat la apă, mai durează puţin până lucrurile merg cum trebuie.

Daca ţi-ai făcut jailbreak la telefon, un upgrade la iOS 8 ţi-ar strica planurile. Iar până va aparea noul jailbreak va mai dura săptămâni, chiar luni de zile, depinde de cât de sigur a fost facut noul sistem de operare de la Apple.

Daca ai un iPhone 4s, s-ar putea ca noul iOS 8 să îţi meargă mai încet, şi fără artificiile de care se bucură generaţia mai nouă de telefoane, care vin cu dotări superioare. Cei care au iPhone-uri mai vechi pot simţi că acestea se mişcă greu în special atunci când spaţiul lor de stocare este scăzut sau când rulează mai multe aplicaâii în acelaşi timp.