De ce ne crapă câlcâiele? Remediul natural pentru picioare fine

Dacă ai observat că ți-au crăpat călcâiele, cel mai probabil este din cauza deshidratării sau a pielii prea scuate. Poți da vine și pe tocuri, de asemenea.

Iată șase motive pentru care ne crapă călcâiele. La sfârșitul articolului vei descoperi un remediu natural pentru a scăpa de această problemă definitiv, scrie tabuhighlife.ro.

Greutate prea mare

Picioarele tale susțin greutatea întregului corp. Așadar, când iei în greutate, crește presiunea pe depozitele de grăsime din călcâi. În acest caz, călcâiele sunt nevoite să se extindă lateral pentru a susține mai multă greutate. Și dacă pielea nu e hidratată, se fisurează.

Să se țină cont de faptul că diabeticii tind să aibă călcâiele crăpate, așa că verifică-ți periodic nivelul glicemiei.

Lipsa de vitamine

Fără anumite vitamine vitale, minerale și alți nutrienți, pielea ta nu poate funcționa corect și devine uscată și se îngroașă. Introdu în alimentația ta mai multe alimente bogate în vitamine A, B3, C, E, zinc și acizi grași omega-3.

Încălțăminte greșită

Încălțările decupate, cum sunt sandalele, permit, de obicei, grăsimeii de sub călcâi să se extindă lateral și există riscuri ca pielea să se crape. Te poți alege cu călcâile crăpat și dacă porți pantofi prea înguști și cu tălpi subțiri.

Menopauza

După instalarea menopauzei, unele femei suferă de „cheratodermă”, o afecțiune care ar putea duce la pielea crăpată de pe călcâie și în alte părți ale corpului. Pentru a scăpa de această, puteți încerca să aplicați unguente de estrogen topic, dar nu uitați să consultați mai întâi medicul.

Stai în picioare prea mult

Statul în picioare o perioadă lungă de timp, în special pe podele dure sau din lemn poate pune presiune suplimentară pe călcâie și pe pielea din această zonă.

Rutina greșită a dușului

Nu este tocmai indicat să faci băi lungi și foarte fierbinți sau dușuri prelungite, deoarece apa de pe picioarele tale îndepărtează uleiurile naturale de pe piele și o usucă. De asemenea, săpunurile și gelurile pot deteriora stratul naturală a pielii.

Iată și remediul natural despre care vorbeam la început!

O baie la picioare cu apă de gură și oțet înlătură pielea moartă de pe călcâie. Apa de gură calmează pielea. Așadar, înmoaieți picioarele timp de 10-15 minute într-un vas în car eai adăugat o cană de apă de gură, una de oțet alb și două de apă. La sfârșit, freacă cu piatra ponce călcâiele. Clătiți, uscați și aplicați o cremă hidratantă.

loading...

Lasă un comentariu