De ce ilegalităţi îl acuză procurorii pe Vlad Filat. Fragmente din rechizitoriul citit în Parlament

Embed:

Vă propunem mai jos câteva fragmente din rechizitoriul procurorilor pe care aceştia îşi întemeiază cererea de ridicare a imunităţii parlamentare pentru liderul, PLDM Vlad Filat. Acestea au fost citite din prezidiul Parlamentului de către speakerul Andrian Candu.

Astfel, potrivit anchetei, "în perioada anilor 2010-2013, Vlad Filat a extorcat şi a primit de la Ilan Shor bani, bunuri şi servicii în suma de 60 de milioane de dolari SUA.

Lui Ilan Shor i s-a oferit postul de consul onorific al Republicii Moldova în Federaţia Rusă şi s-a permis comercializarea produselor petroliere în regim duty free.

În perioada 2013-2015, Vlad Filat, susţinând că are influenţă asupra persoanelor publice, a pretins şi a primit de la Ilan Shor bani şi servicii în sumă de 190 de milioane de dolari SUA. 

Respectivele bunuri şi servicii au fost folosite pentru a determina persoane publice să adopte acte normative necesare pentru emisia suplimentară de acţiuni BEM, fără participarea statului şi preluarea Consiliului de Administrare al BEM de către Ilan Shor.

Spălarea banilor prin intermediul firmei Caravita a fost demonstrată prin probe materiale care confirmă afilierea lui Vlad Filat. 

Luând în consideraţie gravitatea acuzaţiilor, sunt temeiuri rezonabile de a presupune că Vlad Filat ar putea întreprinde acţuni de influenţare a martorilor, sustragerea cu rea voinţă şi la alte acte de constrângere. Martorii au indicat direct că Vlad Filat a comis acţiunile respective", a citit Andrian Candu din acuzaţiile aduse de către Procuratura Generală liderului PLDM Vlad Filat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu