De ce este mai bine să ai ca şef o femeie

Femeile aflate într-o funcţie de conducere sunt mai indulgente decât bărbaţii în ceea ce priveşte activităţile personale pe care angajaţii le desfăşoară în timpul programului de lucru. Astfel, potrivit unui studiu efectuat pe 1.000 de şefi, femeile, deşi sunt catalogate drept rele şi nemiloase, s-au dovedit a fi mult mai tolerante.

Şefele nu sunt foarte deranjate de faptul că angajaţii îşi plătesc facturiile sau fac cumpărături pe internet, considerând că este bine să păstrezi un echilibru între viaţa personală şi cea profesională. În schimb, şefii bărbaţi tind să se enerveze mai repede când îşi surprind angajaţii pe Facebook, Twitter sau site-uri de cumpărături.

De asemenea, s-a demonstrat că femeile sunt mai subiective în luarea deciziilor şi ţin cont de întâmplările personale din viaţa angajaţilor. Pe de altă parte, bărbaţii sunt mai autoritari şi mai insensibili, spunându-le subalternilor să-şi lase problemele acasă şi să se concentreze pe muncă.

Acelaşi studiu relevă faptul că dacă femeile sunt mai înţelegătoare şi nu se aşteaptă ca angajaţii lor să lucreze peste program decât dacă este cu adevărat nevoie, bărbaţii preferă disciplina strictă la locul de muncă. Cu toate acestea, şefii sunt mai toleranţi când vine vorba de telefonarea mamelor.

Mai mult decât atât, opt din zece femei aflate într-o funcţie de conducere consideră că angajaţii lor fac parte din grupul lor de prieteni. Astfel, efectul asupra angajaţilor este unul pozitiv, aceştia acceptând să lucreze şi în weekend, dacă este nevoie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu