De ce e bine să mâncăm semințe de dovleac

Semințele de dovleac reprezintă un aliment delicios, nutritiv, care poate fi consumat în orice perioadă a anului. Cu toate acestea, 100 de grame de semințe de dovleac crude sau prăjite conțin 538 de calorii, de aceea ele trebuie consumate cu moderație.

De ce e bine să mâncăm semințe de dovleac?

1. Semintele de dovleac sporesc cantitatea de zinc din organism – acest mineral este esențial pentru imunitate și pentru sănătatea aparatului reproductiv al bărbatului. Bărbații care consumă regulat semințe de dovleac sunt mai feriți de bolile de prostată și sunt mai potenți.

2. Întăresc sistemul osos și previn fracturile frecvente din cauza osteoporozei, care au loc în special după vârsta de 50 de ani.

3. Datorită uleiurilor pe care le conțin, ele ajută la reducerea inflamațiilor provocate de artrită și la eliminarea viermilor intestinali.

4. Sunt bogate în fitosteroli, compuși chimici sănătoși care scad nivelul de colesterol, cresc rezistența sistemului imunitar și reduc șansele de dezvoltare ale celulelor canceroase.

5. Scad tensiunea arterială, mențin inima sănătoasă și reglează nivelul glicemiei.

6. Deoarece sunt bogate în triptofan, un aminoacid important pentru organism, ele ajută la combaterea insomniei și a stresului, scrie dietetik.ro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu