De ce Chirtoacă vrea parcări în PMAN? PCRM: Se teme de amploarea protestelor noastre

Fracţiunea PCRM din Consiliul Municipal Chişinău îl acuză pe primarul Capitalei că încearcă să îi intimideze. Comuniştii spun că ideea lui Dorin Chirtoacă de a face parcări în Piaţa Marii Adunări Naţionale este de fapt frica faţă de amploarea pe care o iau acţiunile lor de protest.

"Prin aceasta pot fi explicate tentativele obraznice de a împiedica cu orice preţ petrecerea mitingurilor de protest organizate de Partidul Comuniştilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la care de fiecare dată se alătură tot mai mulţi şi mai mulţi participanţi. Ameninţările lansate la adresa participanţilor de a-i atrage la răspundere administrativă, indicaţiile absurde de a nu face ordine în piaţă şi de a nu evacua mormanele de zăpadă din PMAN -  toate acestea fac parte din arsenalul măsurilor de intimidare a protestatarilor aplicate de guvernanţi", se spune într-un comunicat de presă al formaţiunii.

De asemenea, PCRM nu exclude nici faptul că autorităţile locale vor obţine şi beneficii în urma amenajării parcărilor în PMAN.

"Fracţiunea noastră protestează ferm împotriva proiectelor barbare de conjunctură lansate de şarlatanii politici. Considerăm că acţiunile întreprinse de Primăria municipiului Chişinău se înscriu în planul antipopular şi antidemocratic al Alianţei, îndreptat spre distrugerea statului moldovenesc", se mai spune în comunicat.

Totodată, comuniştii avertizează că vor face uz de toate căile legale posibile pentru a nu admite implementarea acestui proiect. Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, nu a comentat aceste acuzaţii.

Luni la şedinţa Primăriei, Dorin Chirtoacă a cerut Direcției Arhitectură să pregătească o schemă de amenajare a unei părcări din "contul Pieţei Marii Adunări Naționale".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu