De ce A LIPSIT OPOZIŢIA de la prezentarea raportului premierului Filip: Nu are argumente clare pentru criticile aduse Guvernului

Embed:

Opoziţia parlamentară nu are argumente clare pentru criticile pe care le aduce Guvernului Filip. Prin acest fapt poate fi explicată absenţa fracţiunilor PSRM, PCRM, dar şi a liberalilor şi liberal-democraţilor, la prezentarea raportului premierului în Parlament. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

"Aici puteam observa o lipsă de consecutivitate, dar acest lucru se explică prin faptul că ei au început o campanie electorală, oficial ea încă nu a început, însă ei deja se află în aceasta stare", a menţionat Cornel Ciurea, analist politic.

"Deputaţilor din opoziţiei le-a fost greu să participe la această şedinţă, pentru că nu ştiau ce întrebări să pună. Până acum noi ascultam rapoartele premierilor timp de două ore, erau doar promisiuni cât de bine vom trăi. De această dată au fost prezentate clar toate realizările", a precizat Eugeniu Nichiforciuc, deputat PDM.

Deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc a vorbit şi despre iniţiativa democraţilor de a elabora Codul de conduită pentru perioada electorală.

"Noi suntem pentru dezbateri politice, dar nu pentru război politic. Exemple deja sunt. Vedeţi că la mai multe posturi de televiziune se vorbeşte activ despre crearea unui bloc, care juridic încă nu există", a subliniat Eugeniu Nichiforciuc.

De asemenea, au fost abordate şi rezultatele celui mai recent sondaj "Vox Populi". Analiştii explică scăderea PAS şi PPDA în preferinţele electoratului prin lipsa unor măsuri concrete care ar urma să fie promovate de acest binom.

"Socialiştii îşi mobilizează electoratul său prin abordarea geopolitică, care nu oferă rezultate concrete pentru nivelul de trai al populaţiei. Cei de pe segmentul de dreaptă nu au în program decât deplasări la Bruxelles, acolo unde să-i roage insistent pe unii europarlamentari să adopte încă o rezoluţie împortiva Partidului Democrat şi împotriva Moldovei", a declarat Cornel Ciurea, analist politic.

Potrivit celui mai recent sondaj, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru partide ar intra în legislativ. Este vorba despre PSRM, PDM, PAS şi PPDA. Din totalul intervievaţilor decişi, cele mai multe voturi, adică 48 la sută, le-ar lua Partidul Socialiştilor. Pentru PDM sunt gata să voteze aproximativ 18 la sută dintre moldoveni, cu 4,4 puncte procentuale în creştere faţă de luna iulie a acestui an.

Binomul PAS - PPDA i-a pierdut pe mulţi dintre susţinătorii săi. În doar o lună, PAS a scăzut în sondaje cu peste două puncte procentuale, iar PPDA cu 6,5 puncte procentuale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu