De ce a fost UCIS Nemţov? Prima mărturie a suspectului care şi-a recunoscut vina

Suspectul care a recunoscut că a fost implicat în asasinarea lui Boris Nemţov, Zaur Dadaev, a declarat că a organizat asasinatul pentru a pedepsi comentariile negative despre musulmani şi islam ale liderului opoziţiei ruse, a anunţat o sursă din poliţie pentru agenţia rusă Rosbalt, scrie gandul.info.

Suspectul a recunoscut în faţa anchetatorilor că este implicat în asasinat, a precizat duminică judecătoarea Natalia Muşnikova, dar el nu a comentat pe această temă în timpul audierilor la tribunal.

Suspectul ar fi aflat în ianuarie 2015 că "Boris Nemţov a făcut, în mai multe rânduri, comentarii negative referitoare la musulmanii care trăiesc în Rusia, profet şi islam", potrivit agenţiei. "În fapt, Dadaev a recunoscut că a organizat această crimă", a declarat sursa citată de Rosbalt, fără să precizeze care ar fi fost cuvintele prin care Nemţov şi-ar fi deranjat atacatorul.

Potrivit ziarului moscovit, politicianul a scris pe blog, în urma atacului armat de la sediul revistei de satiră Charlie Hebdo, că lumea este martora unui "inchiziţii islamice medievale". El adăuga că liderul cecen Ramzan Kadîrov "înnebuneşte lumea cu ameninţările sale" şi ar trebui să fie "băgat la închisoare".

Liderul Republicii Cecene Ramzan Kadîrov a declarat anterior că el l-a cunoscut pe Zaur Dadaev "ca pe un patriot rus" care a fost comandantul adjunct al unui regiment din cadrul unităţilor Ministerului cecen de Interne. "Toţi cei care-l cunosc pe Zaur spun că este un om profund religios şi că, la fel ca toţi musulmanii, a fost şocat atât de ceea ce a făcut (revista) Charlie (Hebdo), cât şi de comentariile prin care au fost susţinute caricaturile", a scris Kadîrov într-un mesaj postat pe Instagram.

PUBLIKA.MD aminteşte că, opozantul rus Boris Nemţov a fost ucis în data de 27 februarie, în apropiere de Kremlin. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu