De ce a ajuns Sergiu Cebotari în arestul poliției. Relațiile, afacerile și acțiunile sale

Embed:

Sergiu Cebotari, membru activ al Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” al condamnaților penal Victor și Viorel Țopa, a fost reținut pentru 72 de ore de ofițerii Inspectoratului de Poliție Nisporeni. Pe numele acestuia au fost deschise două dosare penale pentru muncă forțată și unul pentru delapidări în proporții deosebit de mari.  

Șeful Inspectoratului de Poliție din Nisporeni a declarat că Sergiu Cebotari a fost citat la poliție de mai multe ori în această lună. Pentru că nu s-a prezentat, a fost ridicat forțat din locuința sa din Capitală. Totodată, în cadrul unui briefing de presă, şeful adjunct al Direcției Urmărire Penală a Inspectoratului General al Poliției, Ruslan Ojog, a anunțat că sunt înregistrate 17 victime ale lui Cebotari, iar suma prejudiciului cauzat este de 400 de mii de lei.

"Au fost pornite două cauze penale care au fost conexate. In cadrul acestor cauze penale, organul de urmărire penală a expediat două citații. Dumnealui a refuzat să se prezinte și atunci organul a fost obligat sa emită o ordonanță de aducere silită. Organul de urmărire penală nu a reținut această persoană pe motive că dumnealui ar fi membru sau participant activ al unei organizatii politice sau pe motiv că dumnealui ar fi trebuit să prezinte anumite probe unei comisii parlamentare.", a declarat Ruslan Ojog. 

Cebotari, fost angajat al Întreprinderii de Stat „Poștei Moldovei”, a declarat anterior presei că prin intermediul acestei instituții s-ar transporta ilegal, în afara ţării, substanţe anabolizante. Parlamentul a creat o comisie specială care să verifice activitatea întreprinderii. Deputatul democrat Marcel Răducanu, membru al comisiei, a declarat că Cebotari a fost audiat, dar nu a prezentat nicio dovadă: "Domnul Cebotari nu a adus nicio probă, dânsul a povestit cee ace îşi închipuie el că se întâmplă în intreprinderea de stat Poşta Moldovei. A transmis preşedintelui comisiei un draft de act care nu avea niciun număr de înregistrare nici număr de ieşire, doar nişte hârtii."

Anterior, portalul today.md a realizat o investigaţie în care arată că Sergiu Cebotaru ar fi deposedat mai mulți fermieri de pământuri și de roada din anii precedenți.

Sergiu Cebotaru mai este acuzat de un tânăr de 35 de ani din Florești că l-ar fi sechestrat, bătut și amenințat cu moartea, acum 11 ani, pentru o datorie de 750 de euro. Tânărul a fost bătut în plină stradă, urcat cu forţa în maşină şi ţinut într-un subsol timp de 24 de ore.

" Mâncam uşiganie, mă scotea, iar mâncam uşiganie, iară mă scote, iar mâncam uşiganie cu pumnii, cu un băţ m-a pălit în cap şi pe urmă mă fugărea cu maşina şi mă vâră la câine. "

Tânărul susţine că Sergiu Cebotaru a scăpat însă basma curată datorită relaţiilor bune cu polițiștii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu