De azi, Primăria Capitalei spune NU mansardelor

Embed:

Primăria Capitalei nu mai eliberează autorizaţii pentru construcţia mansardelor. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Chişinău, după aproape două ore de discuţii. Hotărârea vine în urma scandalurilor din ultima perioadă dintre locatari şi agenţii economici în privinţa calităţii lucrărilor.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, consilierii comunişti au solicitat modificarea regulamentului de acordare a autorizaţiei de construcţie. Şi asta deoarece, spun ei, mansardele nu sunt construite după toate regulile. De asemenea, ei afirmă că noul regulament va fi elaborat după discuţii cu societătatea civilă.

Subiectul mansardelor a provocat dispute în repetate rânduri, în cadrul şedinţelor operative ale Primăriei, dar şi scandaluri între locatarii unor blocuri şi reprezentanţii unor firme de construcţii.

Publika.md aminteşte că, anul trecut, specialiştii de la Primăria Capitalei au elaborat un nou regulament, potrivit căruia firmele de construcţie trebuie să obţină acordul tuturor locatarilor de la ultimul etaj, nu doar a unei treimi din ei.

Din 2007 până în prezent, Primăria a eliberat circa 180 de autorizaţii pentru construcţia mansardelor

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu