De azi în vigoare: Moldovenii vor plăti mai mult pentru unele călătorii cu trenul

Moldovenii vor plăti mai mult pentru unele călătorii cu trenul după ce Calea Ferată a ajustat preţurile. Conducerea CFM spune că măsura era necesară, deoarece tarifele nu au fost modificate de mai bine de zece ani. 

În urma modificărilor, biletul de tren pentru cursa Chişinău-Ungheni costă cu 16 lei mai mult, iar cei care vor merge din Chişinău spre Bălţi vor trebui să plătescă 67 de lei, cu  30 de lei mai mult, decât până acum. Iar călătoria de la Chişinău până la Ocniţa va costa 96 de lei, în loc de 38 de lei.

Directorul Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova", Vladimir Cebotari, menţionează că noile tarife au fost aprobate încă în aprilie. Au intrat în vigoare abia acum din cauza unor motive tehnice: "În luna aprilie modificarea tarifelor a fost efectuată în funcţie de indicele inflaţiei pentru ultimii câţiva ani."

Pasagerii spun că se văd nevoiţi să taie din alte cheltuieli.

Totuşi, biletele pentru tren sunt mai ieftine decât cele pentru transportul auto. Astfel, călătoria cu microbuzul sau autocarul de pe linia Chişinău-Ungheni costă 51 de lei, spre Făleşti - 59 de lei, iar la Ocniţa - în medie, 120 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu