De astăzi, locuitorii din Ialoveni pot călători cu troleibuzul până în centrul Capitalei. Cât va costa o călătorie (FOTOREPORT)

Embed:
De astăzi, locuitorii din Ialoveni pot călători până în centrul Capitalei şi cu troleibuzul. Pentru ei a fost lansată linia cu numărul 36, pe care circulă trei troleibuze fără fir. 

În prima zi, pasagerii au călătorit gratuit.

Locuitorii din Ialoveni spun că înainte întârziau de multe ori la serviciu din cauza transportului aglomerat. 

"Suntem tare fericiți, că așa cu rutierele acestea de umple de nevoi numai. Din vale ea se încarcă și aceștia din deal nici nu pot să urce", a spus un bărbat.

"Trebuie să se deplaseze lumea pe la policlinică pe urmă trebuie să se ducă la Chișinău, la oraș și era necesar", a spus o femeie.

"Foarte bună, mulțumim. Mulțumim că ne-au făcut și e bine, mergem și noi în confort", a completat o altă femeie.

O călătorie în raza oraşului Chişinău şi Ialoveni va costa doi lei, iar din Ialoveni spre Capitală şi în sens invers, prețul va fi de patru lei. Sunt două tipuri de tichete, în funcție de destinația dorită.

Noile troleibuze au fost lansate cu sprijinul Monicăi Babuc, candidatul democrat la funcţia de deputat pentru circumscripţia numărul 22, care include şi raionul Ialoveni. Decizia autorităţilor a a fost luată după ce mai mulţi locuitori s-au plâns de lipsa transportului spre Chişinău. 

"Este vorba de echipele primăriilor din Ialoveni și Chișinău cu care am negociat și pentru care am găsit o formulă juridică de un acord, pentru ca să partajeze responsabilităților lor, inclusiv financiare, pentru deservirea acestor linii", a declarat Monica Babuc, candidatul PDM pe circumscripția nr. 22.

Linia de troleibuz cu numărul 36 va circula zilnic între orele cinci și jumătate și 23. Transportul va circula la un interval de aproximativ 30 de minute, iar în orele de vârf, acesta va fi de 15 minute. 

Troleibuzele vor porni de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt şi vor avea traseul pe străzile Vasile Alecsandri şi şoseaua Hânceşti din Capitală. La întoarcere, acestea vor circula pe şoseaua Hânceşti, străzile Mioriţa, Gheorghe Asachi, Pan Halippa, Ismail şi până la bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu