De astăzi, începe cea de-a doua etapă de înscriere online a copiilor în clasa I

Primăria municipiului Chişinău informează că de astăzi, 17 iunie 2019, în Capitală începe etapa a II-a de înscriere a copiilor în clasa I, prin intermediul platformei on-line ”escoala.chisinau.md”.

Pe parcursul primei etape au fost înscriși copiii care vor împlini vârsta de 7 ani până la data de 30 noiembrie, pentru instituția de învățământ din districtul școlar corespunzător, fiind acceptate 4279 de cereri. Astfel, după expirarea primei etape, conform districtelor școlare stabilite au mai rămas 3651 de locuri libere.

Etapa a II-a se va desfășura până la data de 29 august 2019 și presupune completarea locurilor rămase disponibile din cadrul instituției școlare.

Autoritatea municipală de profil a expediat mesaje on line în acest scop tuturor părinților care s-au adresat anterior, dar n-au fost acceptați, din cauza necorespunderii pe districte conform domiciliului sau dacă minorul nu se încadra vârstei conform metodologiei de înscriere.

În etapa de referință au prioritate pentru a fi înscriși la școală următoarele categorii de copii: cei orfani sau care sunt în îngrijire parentală substitutivă; copii cu cerințe educaționale speciale; copiii la care cel puțin unul dintre frați/surori mai mari își fac studiile în respectiva instituție; copiii la care părinții/bunicii sunt angajați ai instituției de învățământ.  

Lasă un comentariu