De astăzi avem trei deputaţi noi. Curtea Constituţională le-a validat mandatele

Embed:

În prima şedinţă în care s-au întrunit noii judecători ai Curţii Constituţionale, aceştia au validat mandatele a trei deputaţi noi. Este vorba despre parlamentari care fac parte din formaţiunile Partidului Democrat, "Partidul Şor" şi Blocul "ACUM", care îi înlocuiesc pe colegii lor, care şi-au depus mandatele. 

Noul membru al fracţiunii democrate este Ruxanda Glavan, care a acces în Parlament după ce Otilia Drăguţanu şi-a depus mandatul.

Ruxanda Glavan a fost ministru al Sănătăţii din 2015 până în 2017. În locul Mariei Albot, care a părăsit fracţiunea "Partidul Şor" a venit Igor Himici, care este de profesie jurist, temporar neangajat în câmpul muncii. În anul 2009, fostul președinte Vladimir Voronin l-a decorat pe Igor Himici cu titlul onorific „Artist Emerit”. Pe Himici, internauţii si l-au putut admira într-un cântec dedicat lui Ilan Şor, unde acesta dansează alături de alţi colegi de la partid.

După ce Liliana Nicolăescu-Onofrei şi-a depus mandatul în favoarea funcţiei de ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării, fotoliul ei i-a revenit lui Serghei Cataranciuc, membru al biroului politic al PPDA. Acesta este de profesie matematician şi activează la Facultatea de matematică a Universităţii de Stat din Moldova, pe care a şi absolvit-o. Cataranciuc a fost singurul care a lipsit de la şedinţa Curţii Constituţionale.

Decizia Curţii este irevocabilă. Legea spune că dacă un deputat ales pe listă de partid renunță la fotoliu, mandatul se atribuie următoarei persoane conform ordinii înscrierii în listă.

Lasă un comentariu