De astăzi, Andrei Năstase este PRIMAR al municipiului Chişinău

Embed:

 

Liderul PPDA, Andrei Năstase va fi primar al municipiului Chișinău doar timp de puţin peste o săptămână. O decizie în acest sens a fost luată de către Curtea de Apel Chișinău.

Astfel a fost casată hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care a fost invalidat scrutinul local din 20 mai și 3 iunie 2018 în municipiul Chișinău.

În aceste condiţii, au fost confirmate rezultatele plebiscitului prin care Andrei Năstase a fost ales în funcția de edil al Capitalei. Menţionăm că mandatul primarului ales în urma alegerilor locale noi în municipiul Chişinău urmează să expire în urma scrutinului local general care va avea loc în data de 20 octombrie. Decizia Curţii de Apel poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

În iunie 2018, Judecătoria Chişinău, cu sediul Centru, nu a validat mandatul lui Andrei Năstase pe motiv că atât acesta, cât şi concurentul său, socialistul Ion Ceban au făcut agitaţia electorală în "ziua tăcerii". În turul doi al alegerilor locale organizate la Chişinău, Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, a obţinut 52,08% din voturi, faţă de 47,43% din voturi cumulate de candidatul socialiştilor, Ion Ceban.

Andrei Năstase, din nou, candidează pentru funcţia de primar al Capitalei, din partea blocului "ACUM".

Andrei Năstase deocamdată nu a comentat decizia Curţii de Apel. 

Lasă un comentariu