De 1 Mai, la iarbă verde. În zonele de camping din apropierea Chişinăului, foişoarele au fost ocupate de petrecăreţi

Embed:

Vremea instabilă nu a fost o problemă pentru cei care au plănuit să petreacă de 1 mai la iarbă verde. Dacă parcurile au fost aproape pustii, atunci în zonele de camping din jurul Chişinăului practic toate foişoarele au fost ocupate.

Câţiva petrecăreţi s-au odihnit în Parcul "La Izvor". Ei spun că Ziua Internaţională a Muncii e mare sărbătoare de când se ţin minte, aşa că nici în acest an nu au stat degeaba.

În ciuda ploilor, gospodinele au făcut şi bucate şi au ieşit cu familiile la iarbă verde: "Făceam parada, cum se numea, ne duceam, ne distram. Acum doar ne aducem aminte. Şi noi ca să nu uităm, suntem cu rudele şi ne-am hotărât să venim încoace. Am venit să stăm la masă, nu ne sperie nici ploaie, nimic".

La foişoarele de lângă Lacul Dănceni s-au adunat petrecăreţi de toate vârstele.

Mulţi au spus însă că nu sărbătoresc neapărat 1 Mai, ci alte evenimente. Unii şi-au invitat rudele şi prietenii la ziua de naştere:

"Ne bucurăm de ziua de azi cu ce putem, în schimb ne simţim foarte, foarte bine. Nimic deosebit, frigărui, roşii murate, castraveţi muraţi, gogonele, o bucăţică de carne".

Unii, în mare parte tineri, au încins grătare chiar dacă nu ştiu nimic despre semnificaţia sărbătorii: "Cu ce ocazie v-aţi întâlnit astăzi la iarbă verde? - Cu 1 Mai şi cu oamenii. - Dar care este semnificaţia Zilei de 1 Mai? - Până dimineaţă. - Până dimineaţa sărbătoriţi? - Aproape da".

Astăzi, pentru bugetari, este ultima zi de minivacanţă, după cinci zile în care moldovenii au sărbătorit şi Paştele.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu