David Cameron implicat în scandalul interceptărilor telefonice

Embed:

În Marea Britanie, revine scandalul interceptărilor telefonice în care a fost implicat ziarul "News of the World". Un fost corespondent al publicaţiei a lansat o nouă "bombă". Într-o scrisoare, jurnalistul a dezvăluit că discuţiile ascultate erau pe larg abordate în şedinţele de sumar ale publicaţiei.

Clive Goodman a lucrat la "News of the World" în calitate de corespondent pentru Casa Regală şi a fost dat afară de conducerea publicaţiei, după ce, în 2007, a fost condamnat la patru luni de închisoare pentru interceptarea a peste 600 de mesaje. Scrisoarea scrisă în urmă cu patru ani a fost dată publictăţii abia acum de comisia parlamentară de anchetă.

Noile probe în scandalul interceptărilor telefonice îl pun într-o situaţie dificilă şi pe premierul britanic, David Cameron. Asta deoarece şeful Guvernului britanic l-a angajat în funcţia de consilier pe fostul editor al tabloidului "News of the World", Andy Coulson, care ar fi ştiut despre practicile ilegale ale membrilor redacţiei şi care ar fi interzis discuţiile pe marginea acestui subiect în şedinţele de sumar.

Acum, parlamentarii britanici spun că vor să organizeze o nouă serie de audieri. După ce scandalul telefoanelor interceptate ilegal a luat amploare, magnatul media Rupert Murdoch a decis să închidă, pe 10 iulie, ziarul "News of the World".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu