Datele CEC la două ore înainte de închiderea secţiilor de vot: Unde se votează cel mai activ

Embed:

Au rămas mai puţin de două ore până la închiderea secţiilor de vot pentru alegerile parlamentare şi referendumul republican.

La scrutinul de azi au fost deschise 2 141 de secţii de vot în ţară şi peste hotare. Iată care sunt cele mai recente informaţii legate de prezenţa la scrutin. 

Până acum aproximativ 1,3 milioane de cetăţeni şi-au exprimat dreptul la vot, număr care constituie 46% din totalul oamenilor care pot vota.

În comparaţie cu alegerile parlamentare din 2014, numărul votanţilor de astăzi este mai mic, care în acel an, la această oră constituia peste 50 la sută.

Potrivit ultimilor date de la Comisia Electorală Centrală cele mai solicitate secţii de vot se află în Londra de Vest şi la Dublin. 

CEC mai anunţă că în Transnistria aproximativ 35 de mii de alegători au mers deja la scrutin. În regiune, chiar dacă oamenii sunt tranportaţi organizat la secţiile de votare, acţiunea nu este considerată ilegală, însă cazul va documentat.

Potrivit președintelui CEC, Alina Rusu, nu a fost înregistrată nicio tentativă de vot multiplu.

Profilul de vârstă a votanților: 53% dintre alegători sânt femei, iar 47% sunt bărbați. Cei mai activi alegători sânt curpinși între vârstele 56 și 70 de ani, care constituie circa 35%. Cei mai pasivi rămân a fi tinerii, care au vârsta de până la 25 de ani, cu o participare de 8%.

"CEC a primit mai multe sesizări, care sunt caracterizate de câteva fenomene. Este vorba de acțiunile de agitație electorală. Vreau să vă aduc aminte că legislația prevede posibilitatea și dreptul, atât a concurenților electorali, cât și a cetățenilor, de a face agitație electorală în ziua alegerilor, dar interdicția este pentru incinta secțiilor de votare sau la intrarea în localul secției de votare", a declarat mai devreme Alina Radu, şeful Comisiei Electorale Centrale.

Cu mai multe precizări Comisia Electorală Centrală va veni într-un briefing la ora 22:00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu