Datele Biroului Naţional de Statistică: Moldovenii cheltuiesc mai mulţi bani decât câştigă

Embed:

Moldovenii cheltuiesc mai mulţi bani decât câştigă. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în al doilea trimestru al acestui an, fiecare cetăţean al ţării noastre a cheltuit lunar în medie peste 1 800 de lei, cu aproape 100 de lei mai mult, decât au câştigat.

Datele Biroului Naţional de Statistică arată că moldovenii cheltuiesc cei mai mulţi bani pentru produse alimentare, aproximativ 45 la sută din tot ce câştigă. Pentru întreţinerea locuinţei a fost direcţionată aproape a cincea parte din venituri, iar puţin peste 10 la sută din bani sunt alocaţi pentru haine şi încălţăminte. În topul cheltuielilor intră şi plăţile pentru serviciile de sănătate şi cele de telefonie. 

Potrivit datelor, cei mai mulţi moldoveni trăiesc din salariu. Astfel, 43 la sută din venituri provin din plata pentru munca prestată. A doua sursă o reprezintă alocaţiile sociale, iar peste 17 la sută din bugetul casnic sunt transferuri de la moldovenii care muncesc în străinătate. 

În al doilea trimestru al acestui an, cheltuielile moldovenilor au crescut cu aproximativ 3% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu