DATE STATISTICE: Tot mai mulţi elefanţi africani se nasc fără colţi de fildeş

Embed:

Tot mai mulţi elefanţi africani se nasc fără colţi de fildeş. Potrivit statisticilor, 32 la sută dintre femelele elefanţi ale unui parc naţional din Mozambic nu au colţi. În mod normal, această cifră nu depăşeşte patru la sută.

Savanţii presupun că asta se întâmplă din cauză că în decursul mai multor generaţii elefanţii cu cei mai frumoşi colţi erau ucişi. Astfel, animalele fără colţi aveau mai multe șanse de supravieţuire şi de a procrea.

Un alt moment negativ era legat de războiul civil din Mozambic. Timp de 15 ani, vânatul elefanţilor pentru fildeş era o sursă importantă de venituri pentru finanţarea armatei. Dar cercetătorii au constatat că situaţia era similară şi în alte regiuni ale Africii unde nu era război, dar acţionau braconierii.

În pofida interdicţiilor impuse de autorităţi, anual, în Africa sunt uciși ilegal 37.000 de elefanţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu