Date statistice: California a devenit a cincea economie a lumii

Un stat american a devenit a cincea economie a lumii. Vorbim despre California care, potrivit statisticilor publicate ieri, a depăşit economia Marii Britanii, scrie digi24.ro.

Cu 127 miliarde de dolari a crescut PIB-ul Californiei în 2017, ceea ce face ca acesta să fie acum de 2.700 de miliarde de dolari, cu 100 de miliarde mai mare decât cel al Regatului Unit.

Este o revenire în top 5 pentru statul american supranumit şi „Statul de Aur”. Ultima oară când California a fost a cincea forță economică a lumii a fost în 2002, dar criza financiară de la sfârşitul deceniului trecut a lăsat urme adânci, iar în 2012 cea mai bogat şi mai populat stat al Americii era pe locul 12.

La succesul economic din ultimii ani a contribuit fără îndoială faptul că în California se află capitala tehnologică a lumii, Silicon Valley, dar şi capitala mondială a cinematografiei, Hollywood.

O contribuţie importantă a avut-o şi sectorul agricol, California fiind, de altfel, botezată şi „castronul de salată” al Americii.

Top cinci economii ale lumii este condus de Statele Unite ale Americii, urmate de China, Japonia și Germania.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu