DATE ÎNGROZITOARE! A doua cea mai ÎNGROZITOARE epidemie de Ebola din istorie înregistrează o rată a mortalității de 61%

A doua cea mai mortală epidemie de Ebola din istorie înregistrează deja 600 de cazuri ale bolii, într-un decurs de cinci luni, au anunțat oficiali.

Epidemia de Ebola a izbucnit pe 1 august, în Republica Democrată Congo, unde un total de 649 de persoane din provinciile Kivu de Nord și Ituri au avut simptome precum febră hemoragică. Dintre acestea, 600 au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul Ebola, care este fatal în multe cazuri, având o rată a mortalității de 61%.

Până acum, 396 de persoane au murit, dintre care 347 dintre cei care sufereau de Ebola. Celelalte morți au fost cauzate, cel mai probabil, tot de acest virus, însă pacienții nu au fost diagnosticați la timp, scrie Digi24.ro.

Aceasta este a doua cea mai gravă epidemie de Ebola din istorie, fiind depășită doar de cea dintre anii 2014-2016, atunci când mai multe cazuri au fost raportate în țări din vestul Africii. 28.652 de persoane au fost infectate atunci cu Ebola, dintre care 11.325 au murit, scrie Digi24.ro.

Virusul Ebola are o perioadă lungă de incubație, între 8 și 21 de zile, și se transmite prin contactul cu sângele sau secrețiile unei persoane infectate, fie direct, fie prin suprafețele contaminate, prin ace sau echipamente medicale.

Aceasta este însă prima epidemie de Ebola pentru care este pregătit un vaccin care poate contracara simptomele bolii. Peste 60.000 de persoane din zonele de risc au fost vaccinate din august până acum, iar oficialii estimează că numărul cazurilor de Ebola ar fi depășit deja 10.000 dacă nu ar fi fost făcute vaccinuri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu