Date îngrijorătoare: Probleme pentru Moldova în domeniul respectării drepturilor omului

Embed:

În Moldova se atestă o agravare în domeniul respectării drepturilor omului. Este concluzia specialiştilor Centrului de Informare în domeniul Drepturilor Omului, care au prezentat un studiu comparativ despre situaţia la acest capitol în anul 2014.

Studiul prezintă, pe o scară de la 1 la 10, evoluţia situaţiei în domeniul respectăriii drepturilor comparativ cu anul 2013.

Astfel, cea mai gravă situaţie vizează drepturile electorale ale cetăţenilor, care înregistrează o scădere de apoape un punct. Potrivit experţilor, faptul se explică prin neregulile depistate la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.  

Un declin de 0,6 puncte se atestă şi în cazul libertăţii individuale şi siguranţei persoanei. Motivul îl reprezintă cazurile multiple de instituționalizare forțată și ilegală a persoanelor cu dizabilități.

Nici la capitolul dreptul de proprietate nu stăm prea bine. Aici s-a înregistrat o scădere de 0,3 puncte.  

Potrivit specialiştilor, situaţia se explică prin atacurile raider asupra instituțiilor financiare din Moldova.

Conform reprezentanților Centrului de Informare în domeniul Drepturilor Omului, scorul la capitolul situaţia generală privind drepturile omului a scăzut cu 0,15 puncte comparativ cu anul 2013.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu