DATE ÎNGRIJORĂTOARE: Numărul liceenilor din Capitală, în scădere

Embed:

Sunt mai puţine clase de a 10-a în acest an în Capitală. Şefa Direcţiei Educaţie a anunţat în cadrul şedinţei de la Primărie că doar 42 de licee vor activa cu două clase, aşa cum indică regulamentul - una cu profil real şi cealaltă cu profil umanist.

Anul şcolar a început la Liceul "Alexei Mateevici" din Cricova cu o singură clasă de a 10-a, formată din 20 de elevi. 

"Mi se dă foarte uşor matematica. Dar fiindcă nu s-a format clasă, am decis să vin la umanist şi când va veni timpul bacalaureatului să aleg matematica al patrulea obiect."

"Sunt foarte fericită că s-a format profil umanistic. Unii colegi optează pentru şcolii profesionale sau colegii fiindcă cea mai mare frică a lor sunt examenele de bacalaureat."

"Dacă nu s-a primit cu numărul de elevi am decis la profilul umanist. Dacă voi rămâne la liceu îmi va fi mai uşor la Bacalaureat."

Administraţia liceului susţine că majoritatea absolvenților treptei gimnaziale au mers să-şi continue studiile la colegii. 

"Copii plecând peste hotare cu familia, si chiar plecând la colegii şi şcoli profesionale de asta şi în licee rămân mai puţini elevi. Ar trebui să permită liceelor să formeze măcar o clasă cu un singur profil", a afirmat Liliana Bolocan, directoarea Liceului Teoretic "Alexei Mateevici".

"Natalitatea scăzută, dar mai mult lipsa interesului pentru treapta liceală diminuează numărul de clase şi elevi la treapta liceală. Numărul instituţiilor de învăţământ secundar cu sold negativ s-a majorat de la 31 de instituţii de învăţământ în 2015, la 73 în anul curent de studii", a menţionat Rodica Guţu, şefa Direcţiei Generale Educaţie Tineret şi Sport.

Cu o singură clasă de liceu vor activa în acest an zece instituţii din suburbii şi 21 din Capitală, cu aproximativ 20 mai multe decât anul trecut. În clasa a 10-a s-au înscris în acest an aproape 4.500 de elevi.

Conform regulamentului, o instituţie de învăţământ îşi poate pierde statutul de liceu, dacă timp de trei ani consecutiv înregistrează un număr insuficient de şcolari pentru a deschide două clase de a 10-a.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu