DATE COMPARATIVE: Cât costă jucătorii naţionalei Moldovei şi cei ai Rusiei

Embed:

Naţionala Rusiei este una din puţinele selecţionate care mereu a avut în lot jucători doar din campionatul intern. Pentru partida cu Moldova, selecţionerul Rusiei, Leonid Sluţki, a convocat 24 de jucători dintre care doar unu evoluează în afara ţării.

Reprezentativa Rusiei are doar un fotbalist care evoluează peste hotare. Acesta este Denis Cerîşev, de la Real Madrid. Mijlocaşul însă nu este unul din liderii selecţionatei Rusiei.

Conform site-urilor de specialitate, Alan Dzagoev este cel mai valoros jucător din lotul Rusiei. Fotbalistul formaţiei ŢSKA Moscova este cotat la 18 milioane de euro.

Pe locul doi se află portarul Igor Akinfeev, care are o cotă de transfer de 15 milioane de euro. Ruşii au în echipă patru jucători care valorează câte 10 milioane de euro, Iuri Lodîghin, Oleg Şatov, Denis Cerîşev şi Alexandr Kokorin. Valoarea totală a lotului Rusiei e estimată la 150 milioane de euro.

Lotul Moldovei are o valoare totală de aproximativ 15 ori mai mică. Conform site-urilor de specialitate, cei mai scumpi jucători din lotul actual sunt Alexandru Gaţcan, care are o valoare de 1,5 milioane, şi Igor Armaş, care costă 1,2 milioane. Primul însă nu va putea evolua în acest mecii, fiind suspendat.

Şapte jucători din lotul naţionalei Moldovei deţin şi cetăţenia Federaţiei Ruse, iar cinci din ei evoluează la cluburi din această ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu