Date alarmante: Zeci de copii, abuzaţi sexual chiar de propriii părinţi

Embed:

Aproape 900 de părinţi au fost pedepsiţi, în primele şase luni ale anului, pentru infracţiuni săvârşite contra propiilor copii.

În perioada vizată au fost comise infracţiuni în privinţa a 295 copii, înregistrându-se o descreştere cu circa 43%, comparativ cu 508 victime din perioada analogică a anului precedent.

Oamenii legii au pornit 80 de cauze penale în care minorii au fost victime ale furturilor, 16 în care copiii au fost jefuiţi, câte 11 în care copiii au fost victime ale escrocheriilor şi pungăşiilor şi tot atâtea cazuri de huliganism împotriva minorilor, 9 cauze penale pentru comiterea infracţiunilor contra vieţii şi sănătăţii copiilor şi două pentru vătămarea integrităţii corporale.

În primul semestru al anului curent, au fost pornite 24 cauze penale privind violenţa în familie, victime fiind 34 copii. Totodată, în prima jumătate a anului au fost înregistrate 48 cazuri de tentativă de suicid în rândul copiilor (40 fete şi 8 băieţi), în special cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani. Totodată, au fost înregistrate 12 cazuri de suicid (6 băieţi şi 6 fete) printre minorii cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani.

Deşi este în descreştere, alarmează statistica privind abuzurile sexuale faţă de copii. Astfel, procurorii au înregistrat 63 de cauze penale în acest sens, dintre care 24 în familii, violatorul fiind, cel mai frecvent, tatăl biologic, mai rar, concubinul mamei sau una dintre rude. În acelaşi timp, numărul real al cazurilor de abuz sexual al minorilor nu se cunoaşte, deoarece nu toate victimele le semnalează.

De asemenea, în primele şase luni ale anului curent, pentru îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor de părinte au fost sancţionate contravenţional 889 de persoane, iar în 14 cazuri, oamenii legii au cerut în instanţă decăderea din drepturile părinteşti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu