DATE ALARMANTE! Tot mai multe cazuri de INTOXICAŢII cu clei, plastilină şi gaz în şcolile din Moldova

Embed:

În ultima perioadă au fost înregistrate mai multe cazuri de intoxicaţii în instituțiile de învățământ. Cel mai recent caz a avut loc la începutul acestei luni. Atunci, şapte elevi şi două profesoare din satul Burlăceni, raionul Cahul, au ajuns la spital cu intoxicaţie provocată de plastilină.

Elevii au modelat figurine în timpul pauzei dintre ore cu plastilina adusă  la şcoală de către un elev.

La sfârşitul lunii februarie, zece copii de clasa a patra de la liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" din sectorul Râșcani al Capitalei au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu clei în pauza dintre ore. Potrivit profesorilor, o elevă a venit la şcoală cu un adeziv toxic.

Anul trecut, la ceremonia de ultimul sunet de clopoțel la un liceu din Bălți, șapte elevi au leșinat, patru fiind internați la spital. Potrivit medicilor, copiii s-au intoxicat cu un gaz necunoscut.

Un alt incident de acest fel a avut loc la începutul lunii februarie, a anului trecut. 20 de copii de la şcoala din satul Cuizăuca, raionul Rezina au ajuns la spital după ce o fiolă cu insecticid a căzut din buzunarul unei eleve și s-a spart pe holul școlii. Instituția a fost închisă timp de o săptămână pentru a fi aerisită. Însă după ce au fost reluate lecțiile, copiii s-au intoxicat din nou.

Tot în 2016, la sfârșitul lunii februarie, 37 de elevi de la o instituție de învățământ din Costești, raionul Ialoveni s-au îmbolnăvit din cauza unui gaz toxic. Incidentul s-a produs pe holul școlii, în pauza dintre ore. Atunci un elev ar fi adus la școală un tub cu spray paralizant.

În mostrele de aer prelevate în şcoală au fost descoperite substanţe care pot intra în compoziţia gazelor lacrimogene, dar şi a unor deodorante. Şcoala a fost închisă pentru câteva zile, timp în care a fost aerisită bine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu