DATE ALARMANTE! Sute de accidente rutiere şi zeci de oameni MORŢI, în doar trei luni

Şoferii din Moldova nu mai au frică de camerele de supraveghere. Aceştia încalcă nestingherit regulile de circulaţie şi nu plătesc amenzile. Iar Ministerul de Interne afirmă că situaţia duce la creştrea numărului accidentelor rutiere.  

De la începutul anului, în ţara noastră s-au produs peste 400 de accidente rutiere, cu 11 la sută mai mult decât în perioada similară în 2014. Numărul victimelor a crescut cu un sfert. Astfel, 43 de oameni au murit, iar 518 oameni au fost răniţi.

"Cred că decizia judecătorilor de a stabili că instalarea camerelor de supraveghere este ilegeală și-a jucat rolul. Chiar dacă aceasta încă nu este decizia finală. Fac un apel către șoferi - noi suntem obligați să penalizăm pe cei care încalcă regulile de circulație. Camerele funcționează așa cum au funcționat", a declarat şeful Departamentului IT al MAI, Dan Chirița. 

Inspectorii de patrulare spun că a crescut şi numărul sancţiunilor aplicate şoferilor. Astfel în primele două luni ale anului au fost amendate aproape 15 mii de persoane – de trei ori mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2014.

" - Vă este frică de camerele de supraveghere? -Uneori. - Deci nu vă este frică întotdeauna. - Nu, nu întotdeauna. Așa suntem noi oamenii", a spus un şofer.

"Şoferii devin tot mai obraznici. Nu mai poţi circula nestingherit. Nu sunt parcări", a precizat un conducător auto.

"Mulţi şoferi au dat mită ca să obţină permise de conducere, dar nu şi-au putut cumpăra abilităţile de a şofa. Trebuie să învăţăm să ne respectăm reciproc, să cedăm, iar atunci şi accidente vor fi mai puţine", a punctat un alt şofer.

De la începutul anului, poliţia a încasat 4,5 milioane de lei din sancţiunile aplicate pentru încălcarea Regulamentului Circulaţiei Rutiere. Reprezentanţii Ministerului de Interne spun, însă, că suma ar trebui să fie mai mare, dar mulţi şoferi nu se grăbesc să plătească amenzile. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu