DATE ALARMANTE: Rata divorţurilor în Moldova este de 50 la sută în raport cu numărul de căsătorii

Embed:

Instituția familiei își pierde din importanţă. Numărul divorţurilor creşte, iar motivele sunt diferite: de la probleme financiare, pâna la lipsa de comunicare.

Statisticele sunt alarmante, ţinând cont de faptul că rata divorţurilor este de 50 la sută în raport cu numărul de căsătorii.

Datele oficiale ale Serviciului Stării Civile arată că, anul trecut, 20.000 de cupluri şi-au unit destinele pentru a parcurge drumul vieţii împreună, cu circa 2.000 de căsătorii mai puţine decât în 2016. 

În acelaşi timp, tot anul trecut, au fost înregistrate 9.000 de divorţuri. Iar în 2016 circa 10.000 de cupluri s-au despărţit. Datele mai arată că bărbații preferă să-şi pună pirostriile la vârsta de 28 de ani, iar femeile la 26. Iar durata medie a unei căsătorii este de până la șase ani. Vârsta medie a bărbaţilor care decid să rupă legătura este de 32 de ani, iar a femeilor - 30.

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Familiei. Această zi a fost instituită de către ONU încă în 1993 pentru a marca importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor, fiind o oportunitate de a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă acestea la nivel mondial.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu