Date alarmante: Numărul minorilor care au fost exploatați sexual și fizic este în creştere

Embed:

Numărul minorilor din Moldova care au fost exploatați sexual și fizic anul trecut a crescut cu cinci la sută. Un raport al Organizației Internaționale pentru Migrație arată că 13 la sută dintre moldovenii traficați au fost copii. Acum doi ani, acest indice a fost de doar opt la sută. 

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, cele mai multe persoane traficate, peste 35 la sută, au ajuns în Rusia. Mai mult de jumătate dintre ele sunt femei, iar o bună parte a prestat servicii sexuale.

13 la sută dintre victimele traficului de fiinţe umane au fost duse în Ucraina, unde au fost obligate să muncească fizic. Iar câte 7,6 la sută dintre moldovenii traficaţi au ajuns în Turcia și Emiratele Arabe, unde au fost exploatați sexual și fizic.

De asemenea, anul trecut au fost înregistrate de două ori mai multe cazuri de trafic de ființe umane în interiorul Republicii Moldova.

Astfel, dacă în 2011, victimele traficanților au devenit 16 persoane, atunci în 2013 numărul acestora a ajuns la 29, dintre care 40 la sută au fost minori.

Copiii au fost exploatați sexual, iar adulții - au prestat munci agricole. Pe parcursul anului trecut, au fost traficați 92 de moldoveni, cu aproape 50 la sută mai puțini decât acum doi ani.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu