Date ALARMANTE de la OMS: Cazurile de îmbolnăvire cu RUJEOLĂ au crescut cu 300% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018

Organizaţia Mondială a sănătăţii (OMS) a făcut publică o statistică alarmantă. Numărul cazurilor de îmbolnăvire de rujeolă a crescut cu 300% în primele 3 luni ale lui 2019, comparativ cu perioada respectivă din anul precedent.

Rujeola, care este o boală contagioasă, poate fi prevenită prin vaccinare, care se administrează în două doze. 

Cu toate acestea, OMS mai avertizează că în ultimele luni, rata vaccinării a scăzut drastic la nivel global.

Citeşte şi "Ucrainenii mituiesc doctorii să falsifice certificatele de vaccinare împotriva rujeole"

"Datele preliminare arată că numărul de cazuri a crescut cu 300% în primele trei luni ale lui 2019 faţă de aceeaşi perioadă din 2018. Acesta este al treilea an consecutiv în care înregistrăm creşteri", arată OMS într-un comunicat.

OMS atrage atenţia că doar unul din zece cazuri de rujeolă se raportează la nivel mondial, ceea ce înseamnă că numărul total al îmbolnăvirilor ar putea fi mult mai mare, informează France 24, citată de moldpress.

"Creşteri ale numărului de cazuri s-au înregistrat şi în ţări cu rate ridicate ale vaccinării, cum ar fi Statele Unite", mai arată OMS.

Citeşte şi "Urgenţă de sănătate publică în New York. Autoritățile au emis ordin de vaccinare obligatorie"   

Organizaţia avertizează că zona cea mai afectată de această creştere este Africa. Acest continent a înregistrat o creştere de 700% a numărului de cazuri de rujeolă faţă de anul trecut, în special din cauza ratei scăzute a vaccinării. Mai devreme, numărul cazurilor de deces din cauza rujeolei în Madagascar a atins 900, dintre care majoritatea o constituie copiii. 

Citeşte şi "Situaţie alarmantă în Madagascar: Aproape O MIE de oameni au murit de rujeolă"  

Publika.md aminteşte că epidemia de rujeolă face ravagii în întreaga lume. În top trei cele mai afectate ţări de această maladie sunt Filipine, Brazilia şi Ucraina.

Cifrele au alertat şi specialiştii de la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică din Chişinău. Aceştia spun că din cauza focarului din Ucraina, şi în ţara noastră a fost înregistrat un număr mare de îmbolnăviri cu această maladie. Pentru prima dată în ultimii trei ani, au fost depistate 340 de cazuri de rujeolă.

În ţara noastră, rata de vaccinare este de 80%. Părinţii care şi-au imunizat copiii, inclusiv împotriva acestei maladii, spun că nu regretă alegerea făcută. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu