Dat în căutare internaţională, Ianukovici nu ascunde că locuieşte în Rusia şi vrea să revină la Kiev

Embed:

După un an de la plecarea pe ascuns din ţară, fostul preşedinte al Ucrainei a ieşit, din nou, la rampă. Victor Ianukovici a acordat mai multe interviuri pentru presa din Rusia şi a declarat că va reveni în Ucraina, cu prima ocazie.

"Nu am avut posibilitatea să mă întorc. Nu voi ascunde: am trimis oameni în Ucraina, care să monitorizeze situaţia de acolo. Chiar şi acum o monitorizăm. Nu îmi ieşea din cap ideea să mă întorc şi să conduc mişcarea de protest", a spus Ianukovici.

Potrivit presei, fostul preşedinte al Ucrainei locuieşte în prezent în sudul Rusiei. Are la dispoziţie o casă luxoasă, cu piscină, despre care spune însă că nu îi aparţine.

Victor Ianukovici a dat de înţeles că a plecat din Ucraina pentru că viaţa sa era în pericol şi a declarat că va reveni în ţară: "- Dacă v-aţi putea întoarce în timp cu un an, aţi schimba decizia pe care aţi luat-o în acea noapte? -
Toate la timpul lor. Toate la timpul lor."

Victor Ianukovici este dat în urmărire internaţională. El este acuzat de deturnare de fonduri publice şi de uciderea a peste 100 de protestatari paşnici din piaţa Euromaidan.

Printr-o lege adoptată în data de 4 februarie de către Rada Supremă de la Kiev, Victor Ianukovici a fost privat de titlul de preşedinte al Ucrainei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu