DASCĂLII, RĂSPLĂTIŢI MAI MULT. Profesorii din Capitală vor primi salarii mai mari

Embed:
Municipalitatea a decis să-i plătească mai bine pe profesorii din Capitală. Astfel, dascălii vor primi lefuri cu 20 la sută mai mari recalculate chiar de la începutul acestui an de studii. Proiectul a fost votat deja de Consiliul Muncipal. Vestea că vor avea un venit financiar mai bun i-a bucurat pe tinerii învăţători adunaţi în cadrul unei mese rotunde împreună cu reprezentanţii Direcţiei Educaţie şi primarul interimar Ruslan Codreanu.

De câteva luni, Claudia Manolii predă limbra şi literatura română la liceul teoretic "Onisifor Ghibu". Tânăra locuieşte în cămin, aşa că mărirea salariului o bucură.

"Este o motivaţie şi mulţi spun că tinerii specialişti nu sunt motivaţi pentru a activa în domeniu, eu însă nu sunt de acord. Primim acea indemnizaţie, în afară de această şi salariile sunt motivante. - Ce salariu ai acum? - Depinde. Aproximativ ajunge şi la patru mii", a spus Claudia Manolii, profesoară de limba şi literatura română.

Şi alţi profesori s-au bucurat că vor primi mai mulţi bani.

"Sigur că o motivaţie financiară este o stare psihologică mai bună. O să ne permitem mai multe, noi ca tineri poate ne permitem să ne construim şi o casă.

"Este o noutate binevenită, avem în jur de trei mii şi ceva de lei salariul unui tânăr specialist. Acum probabil va fi mai mare şi de aia susţinem idea."

Totodată, tinerii specialişti din Chişinău care activează de cel mult trei ani, dar locuiesc cu chirie, vor primi câte o mie de lei drept compensație pentru plata locuinţei.

"Tinerii specialişti suntem privilegiaţi cu acele îndemnizaţii pe care le primim şi ne bucură foarte mult pentru cât este, dar ne ajută", a zis Cristina Gorbuleac, învăţătoare clasele primare.

Banii pentru chirie vor fi oferiţi pentru ultimele patru luni ale acestui an. În acest scop primăria a alocat, două milioane de lei, în urma rectificării bugetului municipal pentru anul curent.

"Venim pentru a motiva tinerele cadre să activeze în municipiu, în instituţiile de învăţământ. Deocamdată din banii care sunt disponibili în bugetul Municipal, vor fi alocate mijlocele respective. Suma exactă o calculează colegii mei acum ca să putem aloca din buget. Vom vedea şi pentru anul viitor cu ce putem veni ca să putem îmbunătăţi sistemul", a declarat Ruslan Codreanu, primar interimar al Capitalei.

Potrivit autorilor proiectului, pentru anul de studii 2018-2019 este nevoie de 120 de milioane de lei pentru a achita salariile majorate profesorilor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu