Dascălii îşi continuă protestele. Promisiunea premierului că va găsi bani într-o lună nu i-a convins

Embed:

Câteva sute de profesori au reluat protestele în faţa sediului Guvernului, în pofida moratoriului propus de prim-ministrul Iurie Leancă.

Ieri, în prima zi de manifestaţii ale cadrelor didactice, şeful Executivului a cerut o pauză de o lună pentru a găsi o soluţie la revendicările învăţătorilor de a le fi majorate salariile.

Profesorii spun că vor continua şi mâine protestele, iar pentru vineri pregătesc o acţiune amplă, cu participarea a mii de pedagogi. "Solicităm salarii decente pentru cadrele didactice şi toţi angajaţii sistemului educaţional. Ne-am programat acţuni de protest pentru trei zile şi un miting pe data de 11", spune un învăţător.

"Nu avem cu ce plăti apartamentele, nu avem cu ce plăti căldura, lumina, apa, din cauza asta am ieşit în stradă". 

"Patru ani de zile au avut timp suficient ca să se gândească ce au de făcut cu salariile noastre. Cât o lună, după o lună încă o lună?"

Sindicaliştii nu sunt mulţumiţi de soluţiile propuse de autorităţi. "Deocamdată propunerile concrete nu au fost în afară de cele 20 de procente şi categoriile de personal de deservire, medic, ajutor de educator au venit cu o majorare de la 20 la 30 de procente", a explicat Dumitru Ivanov, preşedintele Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţe

În prezent, în şcolile din Moldova sunt angajaţi peste 32 de mii de profesori, iar salariul mediu al dascălilor este de aproape 3 000 de lei.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu