Dascălii din raionul Ialoveni au sărbătorit Ziua Mondială a Profesorilor

Embed:
În ajunul Zilei Mondiale a Profesorilor, dascălii din raionul Ialoveni au primit flori, diplome, dar și urări de bine din partea autorităților. Ei au avut parte și de un program festiv, pregătit de discipoli. Astfel, elevii și-au manifestat recunoștința față de munca profesorilor.

Elena Popov este profesoară de limbă și literatură română. Deja de 57 de ani, ea se dedică profesiei și spune că nu-și poate imagina viața fără elevii săi din Suruceni.

"Destinul e școala și nu m-am lăsat niciodată de ea. Am căutat să le aduc la copii dragostea de neam, de limbă, de istorie, să-i văd omenoși și responsabili de ceea ce fac", a spus Elena Popov, profesoară de limba și literatura română.

Ala Grigoriță predă biologia și chimia de 28 de ani la liceul din satul Văratic. Femeia spune că anii petrecuți alături de copii sunt cei mai frumoși.

"De la naștere și până la bătrânețe noi învățăm ceva. Chiar noi cu stagiu foarte mare, dar oricum învățăm de la copiii noștri din liceu, și de la cei mai mici, și de la cei mai mari", a spus Ala Grigoriţă, profesoară de biologie și chimie.

Prezent la eveniment, ministrul Educaţiei, Monica Babuc, a vorbit despre importanța reformelor în sistemul educațional. Ea le-a mulțumit tuturor dascălilor pentru contribuția lor în formarea tinerii generații.

"Sănătate, curaj, optimism și încredere în ceea că construcția democratică și proeuropeană a statului nostru va determina o viață mult mai bună", a spus Monica Babuc, ministrul Educației.

Profesorii au fost felicitaţi şi de președintele Parlamentului, Andrian Candu. Şeful legislativului a menţionat că dascălii au un rol foarte important în societate și că statul va contribui la îmbunătățirea vieții lor.

"Tot ce suntem noi astăzi se datorează inclusiv profesorilor, pe lângă familie. Mama mea a fost profesoară, eu puțin am predat la viața mea și cunosc cât de greu este să fii dascăl și cât de mult efort trebuie să depui", a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului.

"Profesorul este baza unei societăți, este baza unei omeniri. Salut orice persoană care și-a dedicat în acest domeniu", a spus Lilian Carmanu,  președintele raionului Ialoveni. 

În raionul Ialoveni activează peste o mie de profesori.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu