Daruri pentru bătrâni: Fundaţia "Edelweiss" a vizitat azilul din Călăraşi

Embed:
Bucurie mare la azilul pentru vârstnici şi persoane cu dizabilităţi din oraşul Călăraşi. Instituţia a fost vizitată de reprezentanţii fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", care zilele trecute le-au adus pensionarilor mai multe paturi.

"Îs comode, îs bune, ms frumos fundaţiei că au grijă de noi".

"Sănătate celor care le-au adus. Era rău, rupt, da acesta bodaproste, e bun."

"Noi o să dormim cred că mai moale, mai bine. Se simt bătrâneii foarte bine. Au fost foarte bucuroşi chiar când li s-a aşezat aceste paturi minunate", a spus directoarea azilului, Nely Tatarciuc.

De Ziua Internaţională a persoanelor în etate, Fundaţia "Edelweiss" le-a organizat oamenilor din azil o excursie la mănăstire.

"Suntem bucuroşi că ne putem duce la sfânta biserică. Da dacă suntem prin spital, nu ne puteam duce".

Vârstnicii au fost răsfăţaţi şi cu daruri delicioase.

"Felicitări cu prilejul acestei sărbători. Să vă vedem sănătoşi, să trăiţi ani mulţi. Asta pentru dumneavoastră. Să trăiţi".

De ziua lor, persoanele în etate au avut parte de un concert în curtea instituţiei. La eveniment au venit şi reprezentanţii administraţiei publice locale, care au adus şi daruri.

"Anul acesta, am simţit necesitatea că este nevoie de un aragaz. Şi îl donăm căminului de bătrâni", a spus preşedintele raionului Călăraşi, Sergiu Artene.

Marea surpriză a venit însă la sfârşitul evenimentului. Reprezentanţii Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" le-au adus persoanelor imobilizate cărucioare noi. Unii bătrâni, nu şi-au putut stăpâni lacrimile de bucurie.

"Mulţumesc tare mult! Mulţumim şi dumneavoastră şi la toţi"

Reprezentanţii azilului spun că noile cărucioare le vor fi de mare folos.

"Ele sunt foarte binevenite pentru că o parte dintre beneficiari sunt ţintuiţi la pat, care nu se pot deplasa. Ne mândrim pentru fundaţia lui Vlad Plahotniuc, pentru că ne face viaţa mai sigură, mai uşoară", a spus medicul, Elena Rotaru.

"Ne propunem să susţinem şi în continuare persoanele în etate. Ei sunt sufletul acestui popor. Ei sunt doza de înţelepciune care poate uneori ne lipseşte nouă, celor tineri",  a spus medicul, Elena Rotaru.

La azilul pentru vârstnici şi persoane cu dizabilităţi din Călăraşi sunt 25 de oameni.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu